22.12.10 - Bättre än förra året......

...vänta bara på Jizerska då skall de bli köra av!

I helgen var det dags för det första långloppet i år, La Sgambeda i Italien. Det går i den mysiga lilla byn Livigno på det något svåra höjden 1900 m.ö.h. Förra året gick det dåligt här. Då reste jag hit innan och tävlade på den 8,e dagen. I år tänkte jag pröva något annat. Var dock riktigt osäker på om det skulle bli något lopp alls för mig eftersom jag fick ont i halsen på måndagen och inte tränade något hela veckan förrän ett kort pass på torsdagskvällen innan avresedagen. Men hoppades på att det skulle bli lopp och reste hit på fredagen, loppet var på söndagen.

Det blev en hård start på loppet som vanligt och det kändes i höjden. Kroppen var inte med så jag fick kämpa varje meter. Dessutom var det sånt kallt knirrföre så man fick inget gratis. Men jag fick en bra genomkörare och blev 8:a. I år fick jag dessutom med mig 32 poäng i FIS Marathon Cup, förra året 0. Det som var postitivt i loppet var att jag gjorde ett bättre andra varv än det första och kände mig stark på det sättet. Sedan är jag trots allt den av tjejerna som har förbättrat tiden i år allra mest jämfört med förra året. (Jag hade 4:08 bättre i tid, Schevenko 1:25, Susanne Nyström 8 sek och Jenny Hansson 2:30). Det som gör att jag inte är längre upp i listan beror nog på flera orsaker: inte helt frisk, ingen optimal höjdanpssning, sämre i skate och lite väl lätt bana för mig. Hade gärna velat ha lite mer backar att jobba i med mer variation. När det gäller höjden så tror jag inför nästa år, att jag ska bo nere på låg höjd och resa direkt upp i höjden på tävlingsdagen. Annars behöver jag ca 12 dagar för att accklimatisera mig helt.

Nu är jag kvar i Livigno för att få höjdeffekt, förra året fick jag mycket positiv respons på vistelsen här lagom till loppet Jizerska. Så kör samma upplägg i år. Nu tränar jag två pass om dagen, myser och äter gott. Förkylningen är bättre, bara lite snuva kvar. Kan träna som jag vill.

Skall se om jag kan bli uppkopplad och lägga ut en film de kommande dagarna...

Ha en riktig god juletid!

Kram Sandra

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.