10.03.10 - Att ligga på smärttröskeln....

För några dagar sedan pressade jag kroppen till en ny nivå, en intressant erfarenhet.

Först vill jag tacka för alla trevliga hälsningar jag fått från när och fjärran! Det värmer och glädjer mig att läsa dem!

Att tävla är mest en tävling mot sig själv. Ju äldre jag blivit desto mer inser jag hur otroligt viktigt den mentala prestationen är för att få ut allt ur kroppen. Hur viktigt det är att ha en positiv inställning och inre dialog för att utnyttja min kropps resurser maximalt. Som min kära Vasaloppskollega Daniel Tynell också menar att man skall "lära sig älska smärta". Nu i helgens Vasalopp är jag till 100 % nöjd med min egna insats! Då känns det lättare att acceptera en andra plats trots jag är en tävlingsmänniska som helst vill njuta av segerns sötma. 

Jag fick kämpa och samla de allra sista krafterna för att ge er TV-tittare en intervju, men sedan så vill kroppen inte slita ont mer. (Se: http://svtplay.se/v/1918098/hansson_tog_ut_allt )Men det kvittar för jag tog ut allt i loppet och det är det viktigaste. Att jag där känner min gräns och inte gick på en "smäll" under loppet. Det var inte kul där och då, jag fick två påsar dropp på sjukhuset och en spruta mot illamåendet och yrseln. Jag var uttorkad "dehydret" som man säger i Norge. Men med lite distans är det fascinerade att veta att jag kan ta ut mig så maximalt. Jag piggnade snabbt till och ville vidare till prisutdelningen vilket jag hann med.

Om jag jämför Vasaloppet i år mot förra året åkte jag tio minuter snabbare och blev totalt 157,a, vilket är ca 30 placeringar bättre än förra året. Kände mig egentligen stark hela vägen, men slet mer de sista 25 km. Att jag är stark uppför visar min start på. Det är ju en rejäl backe som kommer efter att du maxstakat i 1 km från start och passerar över bilvägen. Den stiger i ca 3 km. Jag låg långt framme på toppen och efter två mil ropade folk att jag bara var 1,50 min efter Aukland. Många tror kanske att jag öppnade för hårt men jag håller inte med. Höll ihop hela loppet ända till mål.

Träffade massa trevliga människor under Vasaloppsveckan! Bland annat TV4 reportern Lennart Modig och hans bildproducent som gjorde tre inslag i Nyhetsmorgon. (Se: http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1535952 och http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1535955&selId=1.923808&currPage=0)  

Trevligt att ses Lennart! Fortsätt med dina spännande reportage, allt från båtmässa till Vasalopp.

Tack mamma, pappa, brodern Mattias, kära Harald, hunden Molly, Morten o "gutta" från Rustad, Janne med familj, Lars, Sture på Moelven, Salomon och alla andra som hejade och hjälpte till under Vasaloppsveckan!

Tack till ni som hjälte mig med vallningen! Och ett stort grattis till Susanne som vann i år!

Nu ser jag fram emot kommande lopp. Speciellt Birken som jag hoppas kunna lyckas till 100 % på!

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.