13.06.13 - Asics - lätta och fina skor i terrängen

Det är alltid härligt varje år som jag har hämtat ut paketet från Asics. Skor är ju som bekant en färskvara och när mitt jobb är att träna är det enormt viktigt att ha riktiga skor på fötterna. Vill ju inte skada sig! Jag tränar säkert 90 % av tiden ute i terrängen, både på grusväg, stigar och i helt obanad terräng. När jag är i Norge sätts skorna extra på prov eftersom det är tuffare terräng med mer backar och oftast mer sten och rötter. 

Jag har samarbetat med Asics i många år och kan bara säga att jag gillar hur skorna sitter på foten. Visst har de typ 100-tals modeller att välja mellan men det är allltid safe att storleken passar foten fint oavsett modell. Det som är bra med Asics är att de har skor för alla typer underlag. 

Sedan förra årets skoleverans har jag fått en ny favorit, det är en av de lättare terrängskorna som är mer som en tävlingssko. Modellen heter Gel Fuji-Racer är den som jag nästan alltid tränar i. Varför det? Jo,jag gillar en låg sula och att foten får jobba i terrängen på naturligt sätt. Det är dessutom ett bra mönster som greppar fint i terrängen. Det var på en långtur på Bokenäset när jag lite halvvilsen kom ut långt hemifrån. Planen var att vi skulle löpa längs bilväg hem därifrån, dvs på asfalt i ca 10 km. Då upptäckte jag att modellen faktiskt var rikigt härlig och fungerade bra även på asfalt. De andra modellerna jag använder mig av är den lite mer uppbyggda Gel Fuji-Trainer, som funkar bra på alla underlag. Gel Hyperspeed är annars min favorit om jag skall löpa snabbt på intervaller eller på tävling på grus/asfalt.

Nu blir det härligt att sätta på sig nya Asics-skor och låta de avverka mil framöver! Tack till Asics!

Vill ni kolla in Asics sortiment, se på www.asics.se 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.