17.03.13 - 4, 3, 2…..vad kommer sedan?

Så var väl det mest kuperade loppet genomfört i lördags. Norges största lopp – Birken. Jag åkte dit och var lite osäker på min form. Började en antibiotika kur redan på kvällen efter Vasaloppet. Ja, man är väl lite galen som skidåkare men jag kände lite irritation i halsen på lördagen innan Vasaloppet. Lite tätt i luftrören första backen och en stor kämpainsats under 90 km är väl inte det bästa om man har någon infektion på gång. Men Vasaloppet längtar jag ju efter ett helt år och det blev ju trots allt en tredje plats. Men det jag hade i kroppen bröt ju ut så det blev ingen träning på 7 dagar. Hann bara få några få pass innan Birken och visste inte hur väl återhämtade mina luftrör var.  

Åkte upp på torsdagen och vi i Team Oslo Sportslager-Moelven bodde på Skramstadsætra. Det var kanonfint att vara där. Mycket trevligt och känt folk som bodde där samt super god mat. De hade t.o.m. ordnat så att vi hade en massage- samt fotterapeuttimme inkl i boendet. Härligt att få pyssla om kroppen och bara slappna av ibland. Det fanns flera fina hundar i huset också att gosa med. Gillar normalt lite större hundar men en lite ”minihund” charmade mig totalt och blev en härlig kompis som absolut ville upp i mitt knä. Den vägde så lite som 1 kg så det var inte direkt tungt att ha i min famn :-).  

Hann med en lugn skidtur på torsdagen, det var fantastisk vackert med solsken. Hade dagen innan kört ett hårt pass i Oslo med 4x4 min i uppförsbacke. På fredagen blev det skidtestning. Föret hade nu ändrat sig rejält eftersom det kommit in ett snöfall. Det i kombination med kyla gjorde att det var ett riktigt tungt före. Det visade att det skulle bli ett tungt Birken i år där vinnartiderna var långt ifrån normaltiden.  

Testade och hittade tidigt vilket skidpar jag ville gå på, blev bara lite komplettering på fästvallan så var jag helt nöjd. Harald och killarna på Oslo Sportslager hade gjort en kanonbra insats. Härligt att få skidor med både bra glid och tryggt fäste!  

Starten gick och jag började jobba mig iväg. Det är faktiskt uppför i 13 km och det är 600 höjdmeter att avverka. Ville ha en jämn fart. Var i ledningen och det kändes ok, men efter några kilometer kände jag att inte kroppen var helt 100 %. Det skulle bli en kamp hela vägen. Men även den här gången kändes faktiskt andra halvan bättre än första för mig. Låg länge trea i fältet men kom ikapp Jenny Hansson i Sjusjøen. Vi körde därefter ihop en stund. Jag började samla energi och ladda inför en spurt. Men plötsligt märkte jag att jag fick en lucka utan att rycka så det blev att jag sakta drog ifrån och någon spurt blev det då inte. Kryssade mållinjen som och blev tvåa. Men min uppladdning innan loppet så var jag riktigt nöjd att kämpa mig till en andra plats. Har tagit ett steg uppåt varje lopp i Ski Classics i år, det är en bra trend ;-)…..  

Idag känns kroppen ovanligt fin. Musklerna är inte stela och ömma, lite konstigt men jag fick höra att antibiotikan är lite antiinflammatorisk så säkert därför jag är bra efter den kuren. Imorgon blir det härligt att träna skidor, det har kommit ca 10-15 cm snö så det lär vara fantastiskt fint ute! 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.