02.06.10 - “Queen of the hill” – härlig dag i Göteborg.

Solen skiner och det är ett privilegium att vara frisk och få träna. Nu i helgen var det tävlingspremiär på rullskidor. ”King of the hill” arrangerades av IK Stern nere i Göteborg. Det var först klassiskt individuell start, ett backlopp på knappt 4 km. Jag startade ganska hårt och fick syn på tjejen framför mig. Alltid kul att jaga någon framför sig. Efter en passering jagade jag vidare mot nästa som jag såg en bra bit framför mig. Har nog varit en jakthund i något tidigare liv :-). Även om det är ett backlopp blev det mest stakning med och utan frånspark. Ett backlopp i Sverige är relativt flatt om man är van vid norska berg.  

Det blev en bra genomkörare och jag hade en ledning på 58 sek inför jaktstarten på skate. Alla klasser startade nu utifrån sin tid, så det var tätt mellan åkarna. Mina nya Swenor-rullskidor gick jätte bra och jag åkte ikapp flera åkare. Det var riktigt kul att åka skate, tekniken satt bra och tävlingsrullskidorna ger en härlig känsla och fart. Stavspetsen försvann drygt 1 km från mål men det var bara att kämpa på. Var riktigt nöjd med dagens lopp, fastän jag inte kört mycket fart innan. Sedan så möter man också många trevliga människor på rullskidsloppen. Dessutom är det väldigt bra träning. Får se om det passar i kalendern för då kan det bli någon WC i rullskidor under året.

På kvällen tog jag och Harald en längre mtb-tur där jag guidade genom den Bohusländska kusten. Det blev bla bilfärjan till Lysekil och sedan passagerarfärja över till Fiskebäckskil. Mtb är riktigt kul, den här turen blev mest på asfalt men det var så mycket fint att se på hela turen.

Idag har jag annars känt på friidrottsbanan Rimnersvallen i Uddevalla. Där jag pressade mig genom ett bra intervallpass, körde 10x300 m. Kul och bra träning!

Njut i solen!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.