07.12.09 - Äntligen säsongspremiär!

Då var det äntligen dags att få nummerlapp på bröstet igen. Det var skönt att få komma igång med tävlandet, det är egentligen en kort period av året som vi skidåkare har tävlingarna. Då vill jag vara med på så mycket som möjligt. Har ju redan missat endel lopp pga skadan. Efter att varit med Rustad på Skeikampen-Austlid så var det Gålå som väntade med två lopp.

På lördagen deltog jag på 10 km fristil. Jag har jobbat mycket med tekniken för att förbättra mig i fristil. Här har det hänt så mycket sedan jag slutade och gjorde comeback för något år sedan. Fortsatt är jag snäppet bättre i klassiskt men tror att fristilen kommer mer och mer. Loppet var två rundor på ett fem-kilometers spår. Det var ganska kallt och kärv snö så jag valde mina Salomonskidor med finast struktur på. Starten kändes bra för mig men eftersom jag inte kört så mycket fartpass så är det lite svårt att veta hur jag bäst disponerar krafterna för 10 km. Dessutom är jag ju mest van vid långlopp där det är masstart och jag har viss upsikt på mina konkurrenter. Nu var det intervallstart. Efter 2,5 km fick jag en tyngre känsla och den var kvar till 7,5 km då det började lossna igen. Väl i mål blev jag 7:a. En bra säsongsstart rent resultatmässigt för här var hela Norgeeliten med förutom de fyra som åkte WC. Känslan var så där, men jag hade en positiv känsla på slutet av loppet vilket är bra.

På söndagen skulle jag göra något jag inte gjort på nio år!! Nämligen tävla på en individuell sprint! Det är mycket som skett på de åren. Dessutom tränar jag inget specifikt på sprint så det blev spännande att vara med. Först gällde det att gå vidare från kvalet. Det var 43 stk med och det är 30 stk som går vidare. Jag tyckte att loppet var så kort, hade knappt startat förrän målet var. Det är nästan svårt att lyckas få ut all kraft på en så kort sträcka, men det är därför det är bra att specialisera sig. För min del så saknas ju 88,5 km och helst då en annan stilart! Men jag åkte faktiskt bra och blev 12,a i prologen. Sedan var det ett ovant moment för mig. Vad gör jag bäst tiden fram till nästa heat? Det är 1,45 tim tills det. Det gäller att inte bli för kall och dessutom spara på energin, ladda om och inte gå ned i varv för mycket heller. Det är en så annorlunda tävlingsform sprint med förberedelserna och allt. I det heatet var det de två bästa av sex som gick vidare. Jag bommade lite i starten och det får man inte göra i sprint och sedan höll jag den fjärdeplatsen hela heatet. En kort tävlingsdag med nya erfarenheter var till ända. Jag tog mig en lugn klassiskt träningstur efteråt och njöt av fina skidspår i Gålå. Första tävlingshelgen till ända och jag är nöjd.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.